İZMİR / TORBALI - ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TOLGA SAĞLAM KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

02328562022
Murat Bey Mh. Abdi Erel Cad. No 60 Torbalı / İZMİR
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insanlığı, bu düşünceyi, ahlakı ve kültürel mirası koruyarak gelecekte kişilikli fertler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirerek din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yüksek öğrenime hazırlamak, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmek ve Yükseköğretime nitelikli eleman hazırlamak.
Öğretim Şekli :
Doğalgaz